Pazartesi, Ekim 23



Perdeleri araliyorum ve devam ediyorum bakmaya.. görmek istemediğim ne varsa karşıma uzanıyor... Gölü geçmeye çalışan mülteciler gibi.. botları su alıyor ve boğuluyorlar.. karaya vuran hayallerini göremiyorum burdan o kadar yakında değilim ne iyi... Bir şehir bir depremle yıkılıyor 6 yıl önce ve sene olmuş 2017! Gölün ya da buradaki insanların övündüğü haliyle Van Denizi'nin üzerinde yüzüyor hala enkazları şehrin.. iyileşen hiçbir kaldırım taşı yok.. kimse doğrultamamış kırılan kaldırım çiçeğinin belini... Ve kimse anlamış değil deprem ne demek, çünkü metrekare hesabı ölçüyorlar hala acılarını!Acıları kaç kuruş ediyor merak ediyorlar.. şikayet cümleleri hiçbir yetkiliye ulaşmıyor ya da... Gelip de çocuk avutur gibi avutuyorlar bir umutla bekleyen insanları.. Kaç tane umudunu çalıyorlar, kim bilir verdikleri onca sözle göz bebeği inandiklariyla büyüyen insanların.


Bir iki haftaya belki il olacak yaşadığımız toprak parçası... Sanki bilmiyormuşuz gibi seviniyoruz; Türkiye'nin İstanbul'dan ibaret olduğunu.. İstanbul, istekleri bitmeyen ve her istediği yapılan şımarık bir çocuk... Kimse görmüyor ardında biriken şehirleri.. Yolları sıradaki şehirlere bağlıyorlar yetmez mi!

Bir şehir yıkılmış 6 yıl önce kimin umrunda? Ve bazı şehirlerin parklarını süsleyecek laleler lazım ve o laleleri taa Hollandalardan getirmeye gidecek hiiç gönlü olmayan insanlar! Bazı şehirler çiçeklerle bezendikçe mezarını ot bürüyor oysa diğerlerini.. Hesabını diğer tarafta soracağım diyor susuzluktan göl kenarında kuruyan ağaçlar.. Pencereden baktığımızda gördüklerimize razı değiliz diye kolları siviyoruz da, biz kim oluyoruz.. bize mı düşer oysa, hiç işimiz gücümüz yok mu? İnsanları bize benzese de başka bi'şeyler, memleketlerinden rant sağlamaya çalışanlar.. Ülkesini sevmek ne demek bilmiyor hiçbiri ve aslında sevmeyi bile bilmiyorlar... Buralar yıkılalı 6 yıl oldu. Bir dal parçası tutunduğumuz, sırf gördüklerimize alışmayalım diye 5 yıldır göle bakıyoruz.. Alışmamak için göle ve göğe bakan bir avuç insanız..


Ayşe.
Ekim 2017

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...



Counters
Free Web Counter