Çarşamba, Mayıs 21

Hayal Bilgisi 12!







BAHAR



“Tabutunu dört güzel kuş omuzlamış” diyor Şakir Kurtulmuş.
Evet, kuşlar omuzluyor Suriye’deki ölümleri; evet kuşlar daha şimdiden omuzluyor Mısır’da idama mahkûm edilen 529 masumu. Çocuk bedenine tecavüz edilen Mert’in tabutunu omuzluyor kuşlar.
Ölülerimizin karşısına çıkacak yüzümüz yok. İnsanız, o kadar insanız ki; önümüz-arkamız-sağımız-solumuz kan ve siyaset.
Markalı pantolonlarımıza bulaşan leke kadar önemi yok komşu ülkelerde kurşuna dizilen insanların. Altın ve dolar fiyatı kadar değeri yok. Borsa istatistikleri kadar derdimiz değil hayatını kaybedenlerin sayısı. Televizyon dizilerinin izleyemediğimiz bölümleri daha önemli. Arabamızın kaportasındaki bir çizik. Facebook’ta kaç kere beğenildiğimiz. Bir ünlünün başka bir ünlüye ettiği hakaret; bir zenginin bir gecede giydiği kıyafet. Hangi belediyeyi hangi partinin aldığı daha önemli.
İnsanız, o kadar insanız ki; kitaplarımız daha çok satılsın diye zulümler şiir. Partimiz daha çok oy alsın diye ölümler siyasilerimizin, liderlerimizin dilinde. Holdinglerimiz daha fazla ihale alabilsin diye arkasındayız toplumsal olayların ya da karşısında.
Entellektüelliğimiz özlü sözler çöplüğü. Kitaplarımız kapitalist tuğlalar. Gazetelerimiz birbirimizi yememiz için farkındalığın üzerine serilen sofra bezleri.
O kadar insanız ki, kimsesizler mezarlığına gömülüyor annesinin açlığa terk ettiği gayrı meşru çocuklar. Annesi de babası da yaşayan ölü çocuklar.

İnsanlığımıza rağmen, gene bahar. Gene kayısılarda çiçek şenliği. Karıncaların inşaat telaşı.
Bahar yüzlü çocuklar top oynuyor çimenliklerde, uçurtmalar el sallıyor yeryüzündekilere. Kuşların karnını doyuruyor gene Ayşe.
Bahar, Allah’ın ümit aşısı insanlara. Gül yapraklarındaki çiğ damlası gibi yanaklarımızdaki gözyaşları. Ümitliyiz; savaşlar bitmeyecek belki, ölümler son bulmayacak, siyasi kavgalar bitmeyecek, tecavüzler de. Ama ümitliyiz; Cennete gidecek çocuklar. Tek silahı dua olanlar… Anneler Cennete gidecek, babalar da öyle.
Hayal Bilgisi, bu bahar 36 sayfalık bir dua, 36 sayfa gözyaşı, 36 sayfa tebessüm.
Hayal Bilgisi iyi ki var.



ayse-cihat@hotmail.com



Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...



Counters
Free Web Counter