Perşembe, Haziran 30

4. sayısında Hayal Bilgisi’nin dosya konusu: Delilik!


Değerli Hayal Bilgisi Okurları,


Hayal Bilgisi ekibi olarak 4. sayımızı sizlerle buluşturmanın sevincini yaşıyoruz. Her yeni sayı ile birlikte bünyesine yeni kalemler katan dergimiz, tasarım olarak da daha iyi bir noktaya ulaştı.
4. sayısında Hayal Bilgisi’nin dosya konusu: Delilik!

Deliliğin Eğlenceli Olabileceğini Hiç Düşündünüz mü?

Hemen her gün, ötekilerin cesaret edemediklerine cesaret edebildiğimiz için ‘deli’ olarak tanımlanıyoruz bir çoğumuz. Bir edebiyat dergisi çıkaracağımızı söylediğimizde, aynı etiketlemeye maruz kalmıştık. Bugüne kadarki gayretlerimiz, bu etiketlemenin haklılık payını artırmış görünüyor.



Bu yüzden biz, bu sayımızda, deliliğin tanımını yapmaya çalıştık. ‘Bir gereksinim olarak delilik’ kavramı üzerinde durduk. Cihat Albayrak, ‘Delilik Eğlencelidir’ diyerek başlıyor yazısına. Nedenleri ve sonuçları ile bu kavram üzerine derinlemesine bir yazı sunuyor Albayrak. Delilik ile deha arasındaki ince çizgide bir karakterin öyküsünü dinliyoruz Müzeyyen Çelik’ten. Çelik, öykülerinde kullandığı dil ve üslup ile konuya olan hakimiyetini pekiştiriyor ve yeni sayıda da adını Hayal Bilgisi ile eşleştiriyor.

Hakan Bilge, sinemada ‘aşkın delilik halini’ inceliyor. Ayşe Ünsal, aynı paralelde bir deneme ile yer alıyor bu sayıda.

Bu sayıda, Sohrab Sepehri’nin Adres adlı şiirini Farsça aslından çeviriyor Nihan Işıker. Arzu Eşbah ikinci kez dahil oluyor Hayal Bilgisi’ne, ‘Kadın, Şehir, Tanrılar’ adlı şiiri ile.

4. Sayısında Hayal Bilgisi’nin okuruyla buluşturduğu isimler şöyle:

Arzu Eşbah / Sohrab Sepehri / Ali Berkay Bircan / Yusuf Bal / İnci Erkan Taş /
Sıraleyna Sevgili / Emre Gürkan Kanmaz / Nazlı Hamurcuoğlu / Esra Pak / Cihat Albayrak / Müzeyyen Çelik / Ayşe Ünsal / Hakan Bilge / Şakir Taş / Sinan Gözen / Nezihe Altuğ


Bir delinin gözlerine dikkatle bakmayı deneyin; sizden çok daha fazla şey gördüğünü, çok daha fazlasını bildiğini fark edeceksiniz...


Gelecek sayıda buluşmak üzere…

>>Dergimizin ilk üç sayısından edinmek, abone olmak, fikirlerinizi paylaşmak, ayrıca eser gönderimi ile ilgili konular için iletişim adresimiz:

editor@hayalbilgisi.org

[Cihat Albayrak]
Yayın Yönetmeni

8 yorum:

arkashx dedi ki...

na çabuk 4.sayı oldu..hayırlı olsun...konu da gayet iyi seçilmiş..harikasınız..

Ebr-i Nisan:) dedi ki...

:) Sağolasın dostum, yaa diğmi:)4. adımında gencecik dergimiz, her sayıda daha büyük heyecan ve mutluluklar taşıyarak bizlere:)
Konu çok keyifliydi evet :)
Delilik! Günümüzde en çok ihtiyaç duyduğumuz kavram aslında...

tekrar teşekkürler can! .)

Anindayorum.com (Abraham) dedi ki...

5. en yakın zamanda bekliyoruz başarılar

Ebr-i Nisan:) dedi ki...

Teşekkür ederiz HİH_webi hoşgeldiniz;)

5. sayımız eylül ayından itibaren tüm D&R ve NT Mağazalarında yerini alacak inşaallah :) Böylelikle Hayal Bilgisi okuruyla daha rahat buluşabilecek.)

вєуαz ℓαℓє dedi ki...

Hayırlı kandiller ,nisanım..bu gece duadan unutmayasın bu laleyi de...
Sevindim nt de bulacak olmamıza dergiyi,dokununabilirsem hayal bilgisi olmaktan çıkacak ,gerçek bilgisi olacak inş:))
DerginiZin konusuda çok güzel,bazen insan imrenmiyor değil delilere,o sorumluluktan azade hallerine...
Genede Allah aklımıza mukayyet olsun..sevgilerimle canım...

Ebr-i Nisan:) dedi ki...

Can Lalemm teşekkür ediyorum senin de kandilin mübarek olsun inşaallah, unutur muyum, tabii ki sen de unutma dualarında inşaallah nisan kardeşini.)

Evet 5. sayıdan itibaren artık daha rahat ulaşabilecek Hayal Bilgisi anlattıklarını dinlemek isteyen herkese:) Ayrı bir güzellik ve heyecan:) Hayal gerçeğe dokunurken .)Ne mutlu oldum şimdi, inşaallah dokunacaksın Hayal Bilgisi'ne:)


Ve değil mi? Delilik! (: biraz imrenerek çıktık yola bu sayıda biz de :)
Lakin dediğin gibi Mevlam aklımıza mukayyet olsun..

Tekrar teşekürler Lalemm, inşaallah bu mübarek gecede Rabbim dualarımızı kabul buyursun... Yetişsin dualarımız birbirimize...

Hayırlı kandiller dilerim sana ve tüm dostlara bir kez daha .)
Sevgi ve dua ile..

arkashx dedi ki...

selam svegili dost..özlettin kendini..nerelerdesin alalh aşkına..bari bir haber gönder iyiym diye..ramazanla ilgili geçen yıl yazmış olduğun o güzel yazını okuyunca ardına yaptığım yorumu biraz değişiklik yaparak sayfamda yayınladım..kalsın istedim bir nevi arşivimde..tşkr ederim vesile olduğun için..kendine çok iii bak kıymetli dost..mindi

Ebr-i Nisan:) dedi ki...

Selamlar dostum, şükür iyiyim;)
Lakin o sabırsızıkla adım atmayı beklediğim iş hayatına atıldığım için haftanın 6 günü çalışıyorum, eve geldiğimde de bayılıp kalıyorum resmen:)-ama o tempoya alışıp normal hayatımı düzene koyacağım inşaallah:)- hal böyle olunca 'Hayat GüzeLdiR'i biraz daha ihmal eder oldum farkındayım... Ama siz dostlarım hep aklımdasınız ve dualarımda bunu samimiyetle söyleyebilirim.)
Öyle mutlu oldum ki şimdi yazdıklarına, buna vesile olabilmek nasıl da güzel... Müsaden olursa paylaşmak da istiyorum yüreğimi rahmet yağmuruyla ıslatan o güzel yorumunu, yazını;)
Sen de kendine çok çok iyi bak can, Hayırlı Ramazanlar olsun dualarından eksik etme inşaallah;)
Görüşmek dileğiyle..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...



Counters
Free Web Counter